Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı tarafından “Bitkisel Gıda ve Yemin İhracatında Sağlık Sertifikası Düzenlenmesi ve İhracattan Geri Dönen Ürünler İçin Uygulama Yönetmeliği” kapsamında yapılan ihracat kontrolleri ve alıcı ülke talepleri doğrultusunda sertifika düzenlenmesi esnasında İl Müdürlükleri arasında uygulamada birlikteliğin sağlanması ve yaşanan sorunların görüşülmesi amacıyla 23-25 Ekim 2017 tarihlerinde Antalya’da Bitkisel Gıda ve Yem İhracat Eğitimi düzenlendi.
Üç gün süren eğitime, 81 İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde ihracat işlemleri ve sertifika düzenlemede görevli 139 Resmi Kontrol Görevlisi katıldı.
Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanı Günay Anakök’ün açılışını yaptığı eğitimde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, Yönetmelik ve güncellenen Talimatlar ışığında ihracat kontrollerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve yaşanan yeni gelişmeler ile yakın zamanda Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’nin yerini alacak Tarım Bilgi Sistemi (TBS) ve yeni ihracat modülü hakkında Bitkisel orijinli Gıda ve Yem Sınır Kontrolleri Çalışma Grubu Sorumlusu Selim Kaplan, Mühendis Erhan Demir, Mühendis Eray Elçim ve Mühendis Aykud Uçallı katılımcılara bilgi verdi.